Категорије
Takmičenje

ElektRobot će predstavljati Srbiju na svetskom FLL takmičenju u Grčkoj

Tim ElektRobot koji čine deca osnovnih škola iz Priboja i Prijepolja i tri mentora, predstavljaće Srbiju na svetskom prvenstvu u robotici First Lego League.

U subotu 12.06. održano je regionalno First Lego League takmičenje (finale Adria regije) u Sloveniji. Na takmičenju su učestvovala 24 tima iz zemlje i regiona koja su plasman izborila na prethodno održanim državnim takmičenjima.

Zbog pandemije Covid19 ovogodišnje regionalno takmičenje održano je online. Samim tim, potpuno nova vrsta izazova postavljena je pred naš tim. Prilično skroman budžet u odnosu na ostale ekipe uspeli smo da nadomestimo iskustvom mentora i znanjem i veštinama članova ekipe, koji su pokazali neverovatnu motivaciju, snalažljivost, inovativnost i timski duh koji je oduševio sudije koje su kilometrima daleko, „preko mreže“, pratile i ocenjivale naše nastupe u 4 različite kategorije.

Naš tim izborio je plasman među tri najbolje ekipe iz regiona, i pored ekipe iz Celja (Slovenija) i ekipe iz Zagreba (Hrvatska) predstavljaće ovaj deo evrope i Srbiju na svetskom takmičenju.

Svetska smotra robotike, na kojoj će učestvovati preko 2000 dece iz preko 100 zemalja, održaće se u Grčkoj, takođe online, od 24-27. juna.

„Neverovatan uspeh je ostvaren, i jako sam srećna i ponosna na ceo tim. Gotovo 8.meseci priprema je iza nas ali za finiš moramo naći snage i koncentracije. Motivacija naravno ne nedostaje nikome od nas.

Kada uzmete u obzir da smo jedina ekipa koja je učestvovala na takmičenju južno od Kragujevca, jedini tim koji čine deca iz ruralnog područija poput Priboja i Prijepolja, što nam je dodatno komplokovalo organizaciju zbog svakodnevnih putovanja i da smo sa potpuno podmlađenim timom uspeli da izborimo plasman u finale svatskog prvenstva, naš uspeh je zaista ogroman!“, ističe Anica Pavlović mentor ekipe i osnivač UO ElektRobot.

Ekipa ElektRobot u narednim danima nastavlja svoje pripreme. Cilj je unaprediti nastup u robotskoj igri koja će biti emitovana online i otvorena za javnost. Zatim, poboljšati dizajn robota i modifikovati prezentaciju kada je inovativni projekat u pitanju, i naravno potpuno se prebaciti na engleski jezik što će biti dodatni izazov i fantastična prilika da se članovi ekipe oprobaju i u prezentovanju stručnih tema na engleskom.

Četiri člana ekipe će u danima takmičenja imati završne prijemne ispite u svojim školama, i fantastično je to da oni razmišljaju jedino o tome na koji način će prijemni što pre završiti i pridružiti se svojoj ekipi. Kada to čujete shvatate koliko im je zapravo ceo proces priprema zabavan i koliko uživaju.

Pratite naš nastup 25. i 26. juna, linkove ćemo podeliti na našoj FB stranici par dana ranije i navijajte za ElektRobot i SRBIJU.:)

Категорије
Takmičenje

FLL takmičenje 2021. – Kragujevac

U nedelju 23.05. održano je državno First Lego League takmičenje u Prvoj Kragujevačkoj gimnaziji u Kragujevcu. U konkurenciji 10 ekipa tim ElektRobot-a iz Priboja i Prijepolja osvojio je drugo mesto u generealnom plasmanu iza Kragujevačke gimnazije i time obezbedio mesto na regionalnom takmičenju koje će se 12.06. održati u Sloveniji.

Podmlađena ekipa pokazala je zavidno znanje, inovativnost i maštovitost. ElektRobot je osvojio prvo mesto u kategoriji Dizajn Robota, a u tri kategorije našli smo se među tri najbolja tima.

Jako smo ponosni na ovu decu koja su dala sve od sebe kako u toku 8-mesečnih priprema tako i u toku samog takmičenja, i taj trud se na kraju isplatio. Pobrali su simpatije sudija, osvojili svojim znanjem, kreativnošću i timskim duhom – i na to smo posebno ponosni. A nagrada za najbolji dizajn robota, kao i nominacije u preostalim kategorijama dokaz su da se pored svega ostalog kvalitetno i posvećeno radilo.

Plan za naredni period su modifikacije kada je robotska igra u pitanju, unapređenje promocije i nadogradnja inovativnog projekta i pokušaj plasmana na svetsku manifestaciju koja se ove sezone održava u Grčkoj.

Категорије
Takmičenje

FLL takmičenje 2020.

Ekipa ElektRobot učestvovala je na renomiranom First Lego League takmičenju u januaru 2020. i kao jedan od dva predstavnika Srbije izborila plasman na završno Evropsko takmičenje.

U robotskoj igri naša ekipa zauzela je visoko 4. mesto, a odlično se pokazala i u timskoj igri kao i prezentaciji inovativnog projekta.